Kooklessen

De Italiaanse keuken! Wie houdt er niet van? Heerlijk en eerlijk! Maar hoe maak ik nu zelf tagliatelle of gnocchi? Is dat niet heel moeilijk? Zo'n smeuïge, echte Italiaanse lasagna maken... hoe krijg ik dat voor elkaar?
Dat kan je nu leren bij Buon Appetito! Authentiek Italiaans koken, met verse ingrediënten, simpel maar met een verbluffend resultaat.

Na afloop weet je alles over de producten, ken je de snij- en kooktechnieken en hou je constant overzicht. Heerlijk koken zonder stress!

Boek een leuke en lekkere cursus alleen of met een groep vrienden of vriendinnen. Wij kunnen ons geen betere besteding van de avond voorstellen!

De volgende kooklessen zijn te boeken op afspraak bij Buon Appetito. Grote groepen doen we op één van de twee locaties zoals aangegeven op deze site. Kleine groepen doen we gewoon bij ons thuis! Gezellig samen koken in een huiselijke omgeving zodat je het thuis makkelijk kan herhalen!

Pasta all'uovo (eierpasta) of gnocchi

Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen van het maken van verse pasta (tagliatelle of gnocchi). Welke bloem en aardappelen kun je hiervoor het beste gebruiken en waarom eigenlijk? En hoe zit het met de eieren, kun je elk willekeurig type nemen? Daarnaast leer je een heerlijke tomatensaus alla Bolognese maken die perfect is voor de tagliatelle of de gnocchi.

Pasta ripiena (gevulde verse pasta): Tortelloni of Ravioli

Ook hier beginnen we met de bereiding van het pastadeeg. Dan wagen we ons aan het maken van gevulde pasta. Je leert hoe je met de hand tortelloni vouwt, deze is met zijn iets rondere en dikkere 'buikje' de grote broer van de tortellini. Of we maken ravioli in verschillende vormen: ronde, rechthoekige en halve maantjes. De vulling is uiteraard essentieel dus daar besteden we ook uitgebreid aandacht aan. De perfecte saus voor deze gerechten is tenslotte een besciamelle saus met kaas en dat is het laatste onderdeel van deze les! 

Pasta lievitata (gistdeeg): Pizza en Pizza rustica (hartige taart)

De italiaanse keuken is ondenkbaar zonder de pizza. Niet alleen de klassieke ronde houtoven pizza maar er zijn ook een hele serie pizza's die je zelf makkelijk thuis kan maken in de oven. Net zo heerlijk en je doet er iedereen een plezier mee! Je leert om een perfect superelastisch pizzadeeg te maken die aan de basis staat van de pizza margherita, quattro stagioni, pizza ai funghi, etc. Te veel en te lekker om allemaal op te noemen! Daarnaast leer je ook hoe de basis van een heerlijke hartige taart te maken (pizza rustica).

Le lasagne: nog zo'n klassieker!

Deze les kunnen we niet beginnen zonder eerst een goed pastadeeg te leren maken! Dan maken we een tweetal varianten van de lasagna. De rode met tomatensaus (met of zonder gehakt) maar ook de minder bekende maar net zo lekkere witte lasagna op basis van besciamelle saus en kaas.

I dolci della festa (de zoetste gerechten voor de feestdagen)

De Italiaanse keuken zit boordevol met typische gerechten rondom de feestdagen. Voor de feestdagen is het gebruikelijk om bepaalde heerlijke nagerechten en andere zoete lekkernijen te maken. Gedurende deze les leer je een aantal van deze lekkere specialiteiten maken om je eigen feestdiner een Italiaans karakter te geven. Maar je kan ze uiteraard ook gewoon gedurende de rest van het jaar maken en serveren!

Prijs (inclusief BTW):

€ 42,50 per persoon per les